AnadoluTayfası.Net ( ATN )
Ah dünya, sen neden böylesin.. Arada bir gülen görmesem, ölesim geliyor, ölesim..
Geri git   AnadoluTayfası.Net ( ATN ) > Vee Ders.. > Dersler.. > Biyoloji

Fotosentez İle İlgili Sorular

Biyoloji
Fotosentez İle İlgili Sorular, Fotosentez İle İlgili Sorular Fotosentez İle İlgili Sorular fotosentez test soruları - fotosentez soruları ve cevapları - lise 1 biyoloji dersi soruları1. Aşağıdakılerın hangisinde fotosentez dogrudan etkili değildir? A) Oksijenin üretilmesinde B) Organik besin oluşturmasında C) Havanın karbondioksit yönüyle temizlenmesinde D) Bitkilerdeki fazla suyun terleme ile kaybedil-mesinde 2. I. Oksijen II. Enzim III. Organik besin Hayvan hücreleri; oksijenli solunum sıra-sında yukarıdakilerden hangilerini dışarı-dan alır? A) Yalnız l B) l – II C)l-lll D) II-III 3. ve Fotosentez İle İlgili Sorular biyoloji fotosentez soruları, fotosentez ile ilgili problemler, fotosentez ile ilgili sorular, fotosentez ile ilgili test soruları, fotosentez ile ilgili çözümlü sorular, fotosentez ile ilgili çıkmış sorular, fotosentez problemleri, fotosentez soru ve cevapları, fotosentez soruları, fotosentezle ilgili problemler, fotosentezle ilgili sorular, fotosentezle ilgili çıkmış sorular, hakkında bilgiler ve daha fazlasını içeriyor.. Devamını Oku...

 
10-06-2010 00:18 Yazan: giray41
Fotosentez İle İlgili Sorular

Fotosentez İle İlgili Sorular

Sponsorlu Bağlantılar

Fotosentez İle İlgili Sorular fotosentez test soruları - fotosentez soruları ve cevapları - lise 1 biyoloji dersi soruları1. Aşağıdakılerın hangisinde fotosentez dogrudan etkili değildir?


A) Oksijenin üretilmesinde


B) Organik besin oluşturmasında


C) Havanın karbondioksit yönüyle temizlenmesinde


D) Bitkilerdeki fazla suyun terleme ile kaybedil-mesinde


2. I. Oksijen II. Enzim III. Organik besin


Hayvan hücreleri; oksijenli solunum sıra-sında yukarıdakilerden hangilerini dışarı-dan alır?


A) Yalnız l B) l – II C)l-lll D) II-III


3. I. Suyun kullanılması II. Karbondioksidin kullanılması III. Olayın canlı hücrede gerçekleşmesi


olaylarından hangileri, hem solunumda hem de fotosentezde ortak olarak gerçekleşir?


A) Yalnız III B) l – ll C)l-lll D) II-III


4. l.Su


II. Karbondioksit III. Enerji IV. Oksijen


Solunum olayında yukarıdakilerden hangileri elde edilmez?


A) Yalnız IV B) l – II C) III – IV D) l – II – III


5. Fotosentez sonucu oluşan besin aşağıdaki-lerden hangisine dönüştürülemez?


A) Protein B) Yağ C) Madensel tuz D) Nişasta




6. Klorofil taşıyan yeşil yapraklı bir bitki kapalı bir ortama x canlısı ile birlikte konuluyor. Bu ortam-daki gazların miktarının günün belirli bir zaman aralığında değişmediği gözleniyor.


Bu durumun oluşmasında etkili olan olaylar aşağıdaki verilenlerden hangileridir?


A) Fotosentez – Solunum


B) Sindirim – Boşaltım


C) Solunum – Protein sentezi


D) Fotosentez – Nişasta sentezi


7. Aşağıdakilerden hangisi hücrede birim za-manda üretilen ATP miktarı ile doğrudan ilgilidir?


A) Fotosentez B) Solunum C) Protein sentezi D) DNA eşlenmesi


8. Hücrede görülen oksijenli solunum ve foto-sentez olayı ile ilgili olarak;


I. Atmosferdeki oksijen ve karbondioksidin belirli bir dengede kalmasını sağlarlar. II. Karbon devrinde görev yaparlar. III. Enerjinin kullanılabilir hale dönüşmesini sağ-larlar.


verilenlerden hangileri doğrudur?


A) Yalnız l B) l – II C) II-III D)l-ll-lll


9. Bitki hücresinde;


I. Glikozdan karbondioksit ve suyun oluşması II. Proteinden aminoasitlerin oluşması III. Karbondioksit ve sudan glikozun oluşması


olaylarından hangileri solunum olarak değer-lendirilebilir?


A) Yalnız l B) Yalnız III C)l-ll D) II-III


10.Aşağıdakilerden hangisi yalnız fotosentez olayına özgüdür?


A) Enzim kullanılması


B) Olayın canlı bir hücrede gerçekleşmesi


C) Olay basamaklannda ATP harcanması


D) Işık enerjisinin kullanılması




11. Çiçeğin hangi kısmı fotosentez yapabilmektedir?


A) Taç yaprak B) Dişi organ C) Çanak yaprak D) Erkek organ




CEVAPLAR:


1-D 2-C 3-A 4-A 5-C 6-A 7-B 8-D 9-A 10-D 11-C



alıntı

Sponsorlu Bağlantılar
Gitti Gidiyor..
 
Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Evlilik İle İlgili Sık Sorulan Sorular dBuse Nişan ve Evlilik Evreleri 0 04-18-2011 17:39
Sindirim Sistemiyle İlgili Sorular TUtHiii Biyoloji 0 10-05-2010 00:15
Alkolizm İle İlgili Sık Sorulan Sorular ChAtlackGirlL Genel Sağlık 0 05-11-2010 18:19
Selülitle İlgili Sorular ve Cevaplar Avea Genel Sağlık 0 12-07-2009 23:03
DiyeTle İlgiLi En Çok SoruLan SoruLar .. Avea Genel Sağlık 0 12-07-2009 21:53



Powered By vBulletin® Copyright ©2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

ShevKose