AnadoluTayfası.Net ( ATN )
Ah dünya, sen neden böylesin.. Arada bir gülen görmesem, ölesim geliyor, ölesim..
Geri git   AnadoluTayfası.Net ( ATN ) > Vee Ders.. > Dersler.. > Biyoloji

Bitkilerle Ilgili Test Soruları

Biyoloji
Bitkilerle Ilgili Test Soruları, Bitkilerle Ilgili Test Soruları Bitkilerle Ilgili Test Soruları bitkilerde üreme - üreme özellikleri ile ilgili test soruları 1- I. Mantar II. Eğrelti otu III. Öglena IV. Terliksi hayvan (Paramesyum) Yukarıda verilen canlılardan hangileri fotosentez yapamaz ? A. I-II B. III- IV C. II-III D. I-IV 2- I. Tıp II. Tarım III. Hayvancılık IV. Adli tıp Yukarıda verilenlerden hangileri biyoteknolojinin uygulama alanlarıdır ? A. I-II B. III-IV C. I-II-IV D. I-II-III-IV 3- I- 5 C ‘ ve Bitkilerle Ilgili Test Soruları bitki ile ilgili sorular, bitkiler alemi ile ilgili sorular, bitkiler alemi ile ilgili sorular, bitkiler ile ilgili sorular, bitkiler ile ilgili sorular ve cevaplar, bitkilerle ilgili sorular ve cevaplar, bitkilerle ilgili bulmaca, bitkilerle ilgili bulmacalar, bitkilerle ilgili soru, bitkilerle ilgili sorular, bitkilerle ilgili sorular ve cevapları, biyoloji bitkiler alemi ile ilgili sorular, hakkında bilgiler ve daha fazlasını içeriyor.. Devamını Oku...

 
07-30-2010 01:18 Yazan: UzZMaN
Bitkilerle Ilgili Test Soruları

Bitkilerle Ilgili Test Soruları

Sponsorlu Bağlantılar

Bitkilerle Ilgili Test Soruları bitkilerde üreme - üreme özellikleri ile ilgili test soruları
1-


I. Mantar


II. Eğrelti otu


III. Öglena


IV. Terliksi hayvan (Paramesyum)


Yukarıda verilen canlılardan hangileri fotosentez yapamaz ?


A. I-II B. III- IV C. II-III D. I-IV


2- I. Tıp II. Tarım III. Hayvancılık IV. Adli tıp


Yukarıda verilenlerden hangileri biyoteknolojinin uygulama alanlarıdır ?


A. I-II B. III-IV C. I-II-IV D. I-II-III-IV


3-


I- 5 C ‘ lu şeker


II- Fosfat


III- Organik baz


Yukarıdakilerden hangileri DNA ve RNA arasında farlılık göstermez ?


A. Yalnız I B . Yalnız II C. I- III D. II-III


4- I – YY yy II – YY Yy III - Yy Yy


Yukarıda verilenlerden hangisinde karakterlerin gizli kalması olayı görülmez ?


A. Yalnız I B. Yalnız III C. I – II D. II – IIII


5-Eşey hücresinde 10 kromozom bulunan bir canlının vücut hücresinde kaç kromozom bulunur ?


A. 10 B. 20 C. 40 D. 5


6- Aşağıdaki hastalıkların hangisinin artışında , sigara diğerlerine göre daha az etkilidir ?


A. Akciğer kanseri B. Gırtlak kanseri C. Nefes borusu kanseri D. Karaciğer kanseri


7- 1800 nükleotitten oluşan bir DNA molekülünde 300 adet timin bulunduğuna göre toplam hidrojen bağı sayısı kaçtır ?


A. 2450 B.2400 C. 2350 D. 2300


8-


I. Fetüs


II. Yumurtalık


III. Döl yatağı


Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri insanın dişi bireyinde bulunan üreme organlarındandır ?


A. Yalnız I B. Yalnız II C. II – III D. I-III


9- Beş haftalık fetüste aşağıdakilerden hangisi görülmez ?


A. Tırnakları oluşur B. Kalbi oluşur C. Bir cm. boyuna ulaşır D. Kol ve başı vardır


10- Aşağıdakilerden hangisi mitoz bölünmenin metefaz safhasında oluşur ?


A. Kardeş kromatitler farklı kutuplara gider.


B. İğ iplikleri kaybolur


C. Kromatitler hücrenin ekvator bölümünde dizilir


D. Çekirdek zarı yeniden oluşur


CEVAPLAR:


1-D 2-D 3-B 4-B 5-B 6-D 7-B 8-C 9-A 10-C



alıntı

Sponsorlu Bağlantılar
Gitti Gidiyor..
 
Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Biyoloji Test Soruları 1 giray41 Biyoloji 0 10-06-2010 01:45
Boşaltım İle İlgili Test Soruları TUtHiii Biyoloji 0 07-30-2010 01:15
Basınçla Ilgili Test Soruları TUtHiii Fizik 0 07-30-2010 01:15
Minerallerle İlgili Test Soruları RittyBoy Biyoloji 0 07-30-2010 00:45
Vücudumuzla İlgili Test Soruları RittyBoy Biyoloji 0 07-18-2010 18:15



Powered By vBulletin® Copyright ©2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

ShevKose